Recent Posts

sâmbătă, 20 februarie 2021

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

 

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Ingrediente:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 85 gr zahar brun  melasa nerafinat
  • 60 gr unt 82% grasime
  • 35 gr cacao neagra
  • 20 gr amidon
  • 5 gr praf de copt
  • 35 gr faina de cocos 
  • vanilie
  • 1 lingurita rom
  • frisca sau iaurt grecesc  ptr servit
  • sos de visine pentru servit(300 gr visine.60 gr zahar. 1 lingura rasa amidon, 3-4 linguri apa rece)
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul.
Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt.
Topim untul la bain marie sau la microunde.
Pornim cuptorul la 170 grade.
Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.
Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana devine pufoasa si isi tripleaza volumul.Adaugam untul topit si racit la temperatura camerei, vanilia si romul.
Cernem amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.Lasam cateva minute amestecul  in asteptare.
Turnam amestecul intr-o tava  tapetata.
Dam forma la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece proba scobitorii.
Servim prajitura cu iaurt grecesc sau  frisca si sos de visine.
Pentru sos fierbem toate ingredientele cateva minute pana sosul se leaga.Daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri apa.








Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Prajitura cu faina de cocos si zahar brun


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...