Recent Posts

joi, 11 februarie 2021

Piftie de curcan

 

Piftie de curcan

Ingrediente:

  • 3 aripi curcan
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • sare dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
Mod de preparare:
Parlim aripile de curcan daca este nevoie, apoi le taiem pe jumatate. Spalam bine aripile si le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de o lat de mana.Dam focul mare pana incep sa fiarba, apoi reducem focul la mic.Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede.
Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam morcovii curatati, spalati si taiati in jumatati si ceapa curatata, intreaga.
Adaugam sare, piperul si foile de dafin si fierbem pana carnea se desprinde usor de pe oase.
Scurgem zeama intr-un vas si o lasam sa se racoreasca.
Daca este nevoie mai adaugam sare. Cand zeama s-a racorit adaugam usturoil pisat mai mare.
Desprindem cuu o furculita carnea de pe oase si o asezam in castroane mai mari sau individuale, dupa preferinta.Putem adauga si rondele de morcov.Deasupra strecuram zeama de carne, inlaturand usturoiul
Punem castroanele in frigider peste noapte pentru a se inchega.




Piftie de curcan



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...