Ingrediente:
blat:
- 250 gr faina
- 50 gr zahar
- 100 gr unt 82% grasime
- 3 galbenusuri
- 5 gr praf de copt
- 350 gr visine congelate fara samburi
bezea:
- 4 albusuri
- 120 gr zahar pudra
- un praf de sare
- 1 lingura amidon
crema :
- 400 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 galbenus
- un praf de sare
- 100 gr zahar
- 100 gr unt 82% grasime
Mod de preparare:
Pregatim blatul framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine).
Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru jumatate de ora, dupa care il intindem intr-o foaie subtire in tava mare de la aragaz pe hartie de copt.
Presaram deasupra visinele usor decongelate.
Pentru bezea mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul si incorporam usor cu o spatula.
Intindem bezeaua cu atentie peste fructe.
Putem inlocui visinele cu alte fructe acrisoare sau cu dulceata.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 30 de minute, apoi crestem temperatura la 170 pentru 15 minute.Daca bezeaua se inchide prea tare la culoare acoperim cu hartie de copt tava.
Scoatem tava si lasam prajitura la racit, apoi o taiem in doua bucati egale.
Pregatim crema astfel: intr-o craticioara punem zaharul, galbenusul, sare si amestecam,apoi adaugam praful de budinca si lapte cate putin amestecand continuu.
Punem vasul la foc mic si amestecam pana crema se ingroase.
Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu untul mixat bine adaugand cate putin unt in crema.
Pe o jumatate de prajitura intindem crema, apoi punem cealalta jumatate.
Trebuie sa umblam cu mare atentie sa nu o sfaramam.
Dam prajitura la frigider pentru cel putin 1 ora.Portionam in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu