Ingrediente:
- 1 cana malai
- 3.5 cani apa
- sare
- 250 gr telemea de oaie
- 100 gr unt
- 4 oua
Mod de preparare:
Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu.
Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale.
Ungem bine cu unt un vas care poate merge la cuptor.
Turnam 1/3 din mamaliga, apoi presaram 1/3 din branza si punem putin unt.
Continuam pana terminam mamaliga, branza si untul.
Deasupra facem 4 mici adancituri cu dosul unel linguri.
Spargem ouale si le asezam in ele.
Dam forma la cuptor pentru 20 de minute sau pana se rumeneste usor.
Daca doriti oua mai moi puneti forma la cuptor pentru 10 minute, apoi o scoateti si puneti ouale.
Serviti mamaliga calda, optional cu smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu