Recent Posts

vineri, 12 februarie 2021

Biscuiti cu cacao

 

Biscuiti cu cacao


Ingrediente:

  • 90 gr unt 82% grasime
  • 75 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 170 gr faina
  • 45 gr amidon
  • 20 gr cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare:
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam  bine.
Intr-un castron punem  faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul.
Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta jumatate si incepem sa framantam cu mana un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Intindem aluatul pe hartie de copt cu ajutorul unui sucitor.
Decupam cercuri.Restul aluatului il framantam si il intindem din nou.
Daca avem stampila, puytem face biscuitii cu model.
Asezam biscuitii in 2 tavi.
Bagam tavile pe rand la cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 12-15 minute.
Scoatem tavile si lasam biscuitii sa se raceasca.
Sunt deliciosi langa o cafea, un ceai sau o cana de lapte.







Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...