Ingrediente:
- 1 conopida mica
- 1 conserva de ton
- 10 masline mari
- 2 linguri porumb din conserva
- sare
- piper negru macinat
- patrunjel verde tocat fin
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare:
Rupem conopida buchetele, o spalam si o scurgem.
Intr-o oala punem 1 l de apa si o punem la fiert. Cand clocoteste adaugam putina sare si buchetelele de conopida.Acoperim cu un capac si fierbem conopida pana se inmoaie.fara a se sfarama.
Scurgem conopida si o lasam la racit.
Scurgem tonul din conserva.
Taiem maslinele in felii subtiri.
Punem toate ingredientele intr-un castron
Adaugam sare, piper,ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust.
Amestecam usor cu 2 furculite.\
Dam castronul la rece pentru 15 minute, apoi servim salata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu