Pulpa de miel cu ierburi de Provence
Anul asta am ales sa marinez carnea de miel cu ierburi de Provence si vin alb pentru 48 de ore. A iesit o carne aromata, delicioasa, foarte moale.
Ingrediente:
- 2 pulpe de miel(spate)
- 250 ml vin alb sec
- sare
- piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- ierburi de Provence
- 1 lingura ulei
- boia iute
Mod de preparare:
Cu 48 de ore inainte de a gati carnea spalam carnea si o curatam de pielite. O asezam intr-o tava, adaugam condimentele,vinul si o dam la frigider acoperita. Din cand in cand intoarcem carnea pe cealalta parte.
Inainte de a gati-o cu 1/2 de ora scoatem tava din frigider la temperatura camerei. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu. Dupa o ora scoatem foliasi o lasam pana se rumeneaste si scade zeama.(din cand in cand stropim carnea cu zeama din tava).
Servim friptura cu cartofi si salata verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu