Biscuiti digestivi
Ingrediente:
- 150 gr faina integrala+pentru presarat blatul
- 100 gr amestec tarate grau, secara si orz
- 50 gr zahar
- 125 gr unt 82%grasime
- 1 ou
- 4 linguri zeama de portocale
- 4 linguri coacaze deshidratate
- sare
- 1/2 lingurita bicarbonat
Mod de preparare:
Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele.
Intr-un vas punem faina, sarea, bicarbonatul si untul. Framantam un aluat nisipos. Punem oual, zaharul, taratele si amestecam bine. Punem coacazele cu tot cu zeama de portocale si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Il invelim in folie de plastic si il dam la rece pentru 30 de minute.
Impartim aluatul in 2 jumatati.Intindem pe rand fiecare parte pe un blat de lemn usor infainat ,o foaie cu grosimea de 5mm. Cu o forma rotunda decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.Scoatem tava si lasam biscuitii sa se raceasca.
Putem sa ii pastram intr-un recipient etans pana la o saptamana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu