Poale in brau
In sfarsit m-am incumetat sa fac si eu poale in brau, desi tanjesc de mult la ele. Si sincer, daca nu luam in calcul caloriile, a meritat din plin.
Ingrediente:
Aluat:
- 550 gr faina+ pentru presarat pe blat
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 100 ml ulei
- 1 lingurita rasa sare
- coaja rasa de portocala
- 1 plic zahar vanilat
- 25 gr drojdie proaspata
- 250 ml lapte caldut
Umplutura:
- 350 gr branza proaspata
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- coaja rasa de portocala
- 75 gr stafide
- 2 linguri gris
- 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron. Facem in mijloc o adancitura in care punem zaharul, zaharul vanilat , coaja de portocala si ouale.In margine punem sarea.Intr-o cescuta punem drojdia impreuna cu o lingurita din zahar si adaugam putin lapte caldut. amestecam si turnam in mijloc. Incepem sa framantam aluatul, adaugand cate putin lapte caldut. Spre sfarsit adaugam uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maine. Daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri faina..Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la crescut.
Intr-un castron amestecam ingredientele pentru umplutura si le lasam deoparte.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, rupem bucati din el, pe care le intindem cu sucitorul pe un blat de lemn infainat. Taiem aluatul in forma de patrate, pe care asezam cate o lingura de umplutura.
Apucam intre degete cate doua colturi opuse si le aducem spre mijloc.Asezam poalele in brau intr-o tava, pe hartie de copt. Le lasam sa creasca jumatate de ora, le ungem cu galbenus si le bagam la cuptorul preincalzit.
Le scoatem, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu