Ciorba de pui cu legume si iaurt
Ingrediente:
- 250 gr piept de pui
- 150 gr amestec de legume congelat(morcov, ardei gras, fasole verde, porumb, mazare)
- 150 gr naut scurs din conserva
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- patrunjel(verde sau uscat in cazul meu)
- 300 ml iaurt
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie si stingem cu apa fierbinte cat sa acoperim si sa depasim legumele cu 2-3 degete. Adaugam putina sare si fierbem 10 minute. Adaugam si nautul si mai fierbem 1p minute. Potrivim gustul de sare si piper. Intr-un castron amestecam iaurtul cu galbenusul, apoi adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul fierbinte in ciorba, apoi adaugam patrunjelul. Stingem focul, acoperim cu un capac. Servim ciorba fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu