Recent Posts

sâmbătă, 24 martie 2018

Chiftele de porc la cuptor

Chiftele de porc la cuptor

Chiftele de porc la cuptor
Mai nou am inceput sa fac chiftelele la cuptor deoarece sunt mult mai sanatoase, dar la fel de bune.

Ingrediente:

  • 1 kg  spata de porc
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar verde
  • condimente pentru chiftele
  • 3 oua
  • 3-4 linguri faina alba
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 felii de paine alba inmuiate in lapte si stoarse

Mod de preparare:

Taiem carnea cuburi mai mici si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici.Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine si le  trecem si pe ele, in felul acesta painea se marunteste foarte bine si nu mai raman nici resturi de carne in masina.
Chiftele de porc la cuptor
Adaugam peste carne condimentul pentru chiftele, sare daca mai este nevoie, piper, ouale, mararul tocat fin si omogenizam bine compozitia. Acoperim vasul si il dam la rece pentru 30 de minute.
Cu mana umeda luam din amestec si formam in maini bile, pe care le tavalim prin faina, le batem usor pentru a scutura surplusul de faina si le asezam in tava pe hartie de copt, aplatizandu-le putin. Stropim chiftelele cu ulei si dam tava la cuptor pana se rumenesc.
Putem sa le mancam ca atare sau sa le punem in sos de rosii.
Chiftele de porc la cuptor


Chiftele de porc la cuptor

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...