Gulas
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 700 gr cartofi rosii mici
- 2 cepe
- 2 linguri pasta de ardei
- sare
- piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- chimen
- boia dulce
- paprika iute afumata
- 400 gr rosii pasate
- 1 lingura untura
- patrunjel verde
Mod de preparare
Taiem carnea de vita cuburi mai mari. Intr-un tuci punem la incins untura. Adaugam carnea de vita si amestecam ocazional pana se albeste bine pe toate partile. Punem ceapa tocata fin si amestecam ocazional pana ceapa se inmoaie. Punem usturoiul,chimenul, pasta de ardei , foile de dafin, amestecam si apoi acoperim cu apa calda. Fierbem cat este nevoie la foc mic pana carnea se inmoaie.Daca este nevoie mai completam cu apa calda. Cand carnea s-a inmuiat adaugam cartofii curatati, taiati in bucati mai mici, rosiile pasate, sare, piper, boiaua dulce si paprika iute si afumata. Mai fierbem pana sosul se ingroase.
Daca dorim putem lasa zeama mai subtire.
Servim mancarea cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu