Cheesecake cu cafea si ciocolata
Ingrediente:
blat:
- 300 gr biscuiti cu cacao
- 100 gr unt 82% topit
crema:
- 1 ou intreg
- 2 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 2 lingurite nesss
- 1 lingura cacao
- 1 plic de gelatina
- 500 gr crema de branza
- 200 ml frisca lichida
- 50 gr ciocolata rupta bucati
- cacao
- merisoare congelate
Mod de preparare:
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Asezam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara si o presam bine. Dam forma la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema punem oul impreuna cu galbenusurile, zaharul, nessul si cacaua intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic. Amestecam constant pana compoziti a se ingroase, fara a fierbe. Intrte timp hidratam gelatina in 2 linguri apa rece. Turnam catyeva linguri de crema fierbinte peste gelatina, amestecam energic, apoi turnam gelatina peste crema. Amestecam si lasam crema sa se raceasca. Amestecam cu crema de branza , bucatile de ciocolata si frisca batuta spuma tare.Asezam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana in momentul servirii. Inainte de a o servi, o scoatem din frigidwer, o asezam pe un platou, cernem deasupra putina cacao si asezam cateva merisoare congelate sau puteti sa o ornati dupa preferinta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu