Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat afumat
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei
- 200 gr carnat picant afumat
- 300 gr ciuperci chamignon brune
- 50 gr unt +ptr uns tava
- 200 ml sos de rosii
- sare
- piper negru afumat
- 70 gr cascaval ras
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam.
In uleiul incins punem la prajit carnatul taiat cubulete mici. Cand s-a rumenit, il scoatem intr-o farfurie si adaugam ciupercile tocate cubulete. Dupa ce s-a scurs toata apa de la ciuperci adaugam sosul de rosii si carnatul prajit. Fierbem cateva minute sa se lege sosul. Potrivim gustul de sare si piper.
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet punem jumatate din cantitatea de cartofi, amestecul de carnat, ciuperci si rosii, apoi restul de cartofi.presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor pana se rumeneaste frumos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu