Prajitura cu branza si mere
Ingrediente:
Blat:
- 130 gr unt moale
- 75 gr zahar brun
- 75 gr zahar alb
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 250 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- scortisoara pudra
- in praf de sare
- 350 gr mere curatate si tocate cubulete
- 1 lingura zeama de lamaie
- 400 gr branza dulce
- 3 linguri zahar alb
- 1/2 plic zahar vanilat
- 1 lingura faina
- 1 ou
- 50 gr zahar alb
- 50 gr zahar brun
- 75 gr unt
- 75 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- scortisoara pudra
Mod de preparare:
Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.
Curatam merele, le tocam cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Punem merele in compozitie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Amestecam branza cu oul,zaharul, zaharul vanilat si faina. Intindem amestecul peste compozitia cu mere. Amestecam cu varful degetelor ingredientele pentru blatul crocant pana devin un aluat nisipos si il presaram deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneaste frumos. Cand prajitura este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu