Dulceata de sfecla coapta cu grapefruit
Ingrediente:
- 1kg sfecla coapta
- 500 gr suc de grapefruit
- 1kg zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Spalam bine sfecla, o taiem in jumatati si o asezam in tava. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana sfecla se inmoaie. Scoatem sfecla, o lasam sa se racoreasca, o curatam de coaja si o taiem cubulete.
Punem zaharul la foc cu sucul de grapefruit. Lasam sa fiarba pana se leaga su sirop mai gros, apoi adaugam sfecla si zeama de la lamaie. Fierbem pana se leaga siropul.(Amestecam cu o lingura in dulceata, apoi scurgem ultimele picaturi de dulceata pe o farfurie uscata. Daca picaturile nu curg cand inclinam farfuria si stau in forma de bob de roua, dulceata este gata.)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu