Tarta cu mere si crema de vanilie
Ingrediente pentru Tarta cu mere si crema de vanilie:
- crusta tarta:150 gr unt,100 gr zahar pudra, 1 ou, 2 linguri cacao,300 gr faina
- umplutura:1kg mere, 2 linguri zahar, scortisoara macinata
- crema:350 gr smantana, 1 plic budinca de vanilie, 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare pentru Tarta cu mere si crema de vanilie:
Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua.Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider pentru cel putin 1/2 de ora.Intre timp curatam merele, le radem si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam 1/2 de ora sa isi lase zeama.
Pentru crema amestecam smantana cu zaharul si budinca.
Aluatul de crusta il asezam pe o blat de lemn usor infainat si il intindem cu sucitorul. Acoperim fundul si peretii unei forme de tarteIntepam din loc in loc aluatul cu o furculita.(din aluatul ramas eu am taiat niste floricele pe care le-am asezat deasupra)
Stoarcem bine merele si le asezam peste blat.Turnam deasupra crema si dam forma la cuptor la foc mediu pana incepe sa capete culoare deasupra(aproximativ 45-50 de minute) Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu