Publicat de
Ecaterina Mihaela
Dulceata de capsuni si dovlecei
Ingrediente:
- 500 gr capsuni
- 500 gr dovlecei mici
- 700 gr zahar
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Spalam dovleceii, ii curatam de coji, taiem capetele si ii taiem cubulete, apoi ii asezam intr-o cratita.Spalam capsunile rapid printr-un jet de apa rece, le scurgem, le rupem coditele si le taiem in jumatati sau sferturi, in functie de cat sunt de mari. Asezam capsunile peste dovlecei. Punem deasupra zaharul si lasam fructele 1 ora sa isi lase zeama.Punem cratita la foc mic, nu inainte de a stoarce zeama de lamaie peste fructe. Spumam de cate ori este nevoie pana dulceata este gata.
Asezam dulceata in borcane sterile, asezam capacele si acoperim borcanele cu paturi pana a doua zi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu