Varza a la Cluj
Ingrediente:
- 1 varza murata mai mare
- 600 gr carne tocata de porc
- 1 ceapa mare
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- foi de dafin
- 100 gr orez
- 300 ml bulion
- 2 linguri pasta de gogosari
- 2 linguri untura de porc
- smantana si ardei iuti ptr servit
Mod de pregatire:
Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece pentru cel putin o ora. Scurgem varza si o taiem fideluta. Incintam o lingura untura intr-o cratita si punem varza.Amestecam din cand in ea pana varza incepe sa se inmoaie. Adaugam o cana de apa calda, bulionul, pasta de gogosari, piper, cimbru si foi de dafin si o mai lasam 10 minute sa mai scada. O dam deoparte.Tocam ceapa si o punem la calit in cealalta lingura de untura.Cand s-a inmuiat adaugam carnea si amestecam pana carnea se albeste bine pe toate partile. Adaugam sare, piper negru macinat si putin cimbru.
Fiebem orezul in 500ml apa cu putina sare timp de 7-8 minute , apoi il scurgem si il amestecanm cu carnea .
Intr-o tava inalta asezam jumatate din varza, carnea tocata amestecata cu orezul, apoi restul de varza. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute.
Servim varza cu smantana si ardei iute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu