Ciorba de perisoare cu os afumat
Ingrediente:
- 1 os afumat
- 400 gr carne tocata
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucatica telina
- o mana varza acra tocata
- 1 lingura de orez
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- zeama de varza dupa gust
- 200 ml bulion
- 1 lingura pasta de gogosari
- marar verde
Mod de preparare:
Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana carnea se inmoaie.Curatam legumele, ceapa o tocam fin , iar morcovul si telina le taiem cubulete. In uleiul incins punem morcovii, apoi telina si ultima data ceapa si le lasam sa se inmoaie usor. Stingem cu zeama in care a fiert osul afumat si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp amestecam carnea tocata cu orezul, sare, piper negru macinat si ou. Formam cu mana umeda perisoare mici pe care le punem in zeama cu egume. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam pasta de gogosari, varza acra ,bulionul si carnea pe care am scos-o de pe os si mai fierbem 10 minute. Separat fierbem zeama de varza pana la primele clocote si o adaugam in ciorba. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul, eventual apa, daca mai este nevoie . Dam cateva clocote si oprim focul.
Servim ciorba fierbinte cu ardei iute si smantana.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu