Recent Posts

duminică, 8 ianuarie 2017

Turta dulce

Turta dulce



Turta dulce

Ingrediente:

  • 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • condimente ptr turta dulce(scortisoara, cuisoare, ghimbir)
  • royal ice ptr decor (1 albus, 150 gr zahar pudra din comert, 1-2 linguri zeama de lamaie)

 Mod de preparare:

Intr-un vas mixam untul cu zaharul, pelteaua,oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade C .Lasam turta dulce sa se raceasca.

 Pentru decor mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie. mixand  continuu. Ornam turta dulce racita dupa  cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.

Turta dulce

 

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...