Friand cu ananas
Friandul este o prajiturica asemanatoare briosei, cu migdale si o textura usor diferita de cea a briosei. Are un exterior usor crocant. Este populara in Australia si Noua Zeelanda.
Ingrediente:
ALUAT:
- 140 gr unt 82% grasime+ ptr uns formele
- 150 gr faina de migdale
- 50 gr faina alba
- 175 gr zahar pudra+ptr decor
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 4 albusuri mari
- ananas cuburi din compot bine scurs
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- 2 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamom
Mod de preparare:
Pentru crumble amestecam cu varful degetelor toate ingredientele pana capata aspectul unui pesmet.
Topim untul si il punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas.
Mixam albusurile cu un praf de sare si amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula.
Adaugam ananasul si untul topit la temperatura camerei si omogenizam usor
Ungem 12 forme de briose cu unt si asezam amestecul. Presaram deasupra crumble si dati formele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devin usor aurii.
Scoatem prajiturile din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra dupa ce s-au racit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu