Foietaj cu umplutura din piept de pui, spanac si ciuperci
Ingrediente:
- 400 gr foietaj de la frigider
- 300 gr piept de pui
- 150 gr spanac congelat
- 60 gr cascaval ras
- 1 borcan ciuperci
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru mainat
- rozmarin
- 1 ou ptr uns(batut cu 1 lingura lapte)
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Il punem in uleiul incins intr-o tigaie si amestecam usor pana incepe sa se rumeneasca. Punem spanacul usor dezghetat si amestecam usor pana scade zeama. Adaugam sare, piper si rozmarin ,amestecam si dam jos. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam ciupercile scurse si clatite bine si cascavalul. Amestecam bine.Intindem foietajul pe un blat de lemn.Intindem compozitia pe treimea din mijloc a aluatului, in lungime, iar marginile aluatului le crestam usor oblic cu un cutit ascutit.
Aducem cate o bucata din margine spre partea cealalta, alternand partea stanga cu cea dreapta. Asezam foietajul pe hartie de copt intr-o tava.Ungem aluatul cu oul batut si il dam la cuptor la 200 gr C pana se rumeneste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu