Publicat de
Ecaterina Mihaela
Cotlet de porc in cidru cu garnitura de mere coapte
Anul acesta m-am hotarat sa aduc aroma de mere coapte in bucatarie, asa ca am facut o friptura in cidru cu garnitura de mere coapte.A fost delicioasa.
Ingrediente:
- 1 bucata cotlet fara os si grasime(1,5 kg)
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 250 ml cidru
- boia iute
- 2 foi de dafin
- 6-8 mere acrisoare ptr garnitura
Mod de preparare:
Masati carnea bine cu un amestec de sare, piper, boia iute si cimbru. Asezati bucata de carne intr-un vas. Puneti foile dedafin si turnati cidrul. Acoperiti vasul si lasati carnea la fragezit cateva ore sau de seara pana dimineata la rece. Intoarceti din cand in cand bucata de carne pe ambele parti.
Incingeti cuptorul la 190 de grade si puneti vasul cu carnea. Lasati 15 minute, apoi reduceti caldura si lasati carnea sa se gateasca incet pentru aprox 90 de minute. La jumatatea timpului intoarceti carnea pe partea cealalta. Cu 15 minute inainte luati capacul si lasati carnea sa se rumeneasca.
Asezati merele intr-o tava si puneti-le si pe ele la copt.
Serviti carnea cu garnitura de mere coapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu