Publicat de
Ecaterina Mihaela
Rulada cu peltea de portocale si crema de ciocolata neagra
Nu puteam sarbatori Craciunul fara o prajitura cu aroma intensa de portocale.Asa ca o rulada cu peltea de portocale a fost ideea acestei zile.
Reteta de peltea o gasiti aici
Doar ca am fiert-o putin mai mult, pentru a putea umple rulada.
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 1 lingura cacao neagra
- 3 linguri faina
Crema:
Mod de preparare:
Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore.
Intre timp pregatim rulada.Separam albusurile si le batem cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc. Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina amestecata cu cacaua.
Omogenizam si turnam amestecul intr-o tava pe hartie de copt.Dam tava la cuptor pana este gata, apoi o ecoatem si o rulam. Lasam rulada sa se raceasca, apoi o desfacem din hartia de copt si o ungem cu peltea.Rulam din nou strans si o asezam pe un platou. Scoatem frisca de la rece si o mixam pana se intareste. Decoram cu ea rulada, apoi radem deasupra putina ciocolata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu