Publicat de
Ecaterina Mihaela
Inghetata de revent si flori de hibiscus
Ingrediente pentru Inghetata de revent si flori de hibiscus:
- 250 gr revent
- o mana flori de hibiscus uscate
- 500 gr smantana de frisca
- 2-3 linguri de zahar sau dupa gust
Mod de preparare pentru Inghetata de revent si flori de hibiscus:
In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat.
Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem intr-o craticioara si peste ele scurgem apa de pe florile de hibiscus.Pastram florile pentru a orna cu ele inghetata. Adaugam zaharul si fierbem cateva minute pana tijele se inmoaie. Mixam bine compozitia si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit fie batem smantana usor si o amestecam cu crema, apoi o dam la congelator pentru cateva ore, fie le punem la masina de inghetata.
Servim inghetata ornata cu florile de hibiscus pastrate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu