Publicat de
Ecaterina Mihaela
Fursecuri scoici
Cu gandul la vacanta ce va sa vina, m-am gandit sa fac niste scoici(cu tot cu perle). Tentant, nu?
Ingrediente pentru Fursecuri scoici:
- 200 gr unt
- 130 gr zahar pudra
- 300 gr faina
- 1 ou
- esenta de vanilie
- crema(2 albusuri,100 gr zahar pudra,130 gr unt,4 caise coapte, perlute de zahar)
Mod de preparare pentru Fursecuri scoici:
Mixam untul cu zaharul, adaugam oul , esenta de vanile, apoi faina. Punem aluatul intr-un pos cu dui zimtat si facem mici forme usor alungite pe hartia de copt asezata in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana incep sa se rumeneasca usor pe margine. Scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.
Intre timp spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Le punem la foc intr-o craticioara cu putina apa, si le fierbem purin pana se inmoaie. Scurgem caisele, le lasam sa se raceasca si le mixam bine. Alnusurile impreuna cu zaharul le asezam intr-un castron la bain-marie. Amestecam pana zaharul se topeste si amestecul se infierbanta. Dam jos si mixam albusurile pana devinb o bezea tare si castronul se raceste. Adaugam din acest moment cate putin unt, mixand pana este bine incororat. Cand am terminat de incorporat unrul adaugam caisele mixate si omogenizam. Asezam crema intr-un pos si punem putina crema pe interiorul fiecarui fursec. Lipim cate doua fursecuri pe o margine, asezand intre ele cate o perla de zahar. Dam fursecurile la rece pana in momentu servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu