Miel aromat
Pentru masa de Paste intotdeauna pregatesc o friptura de miel. Anul acesta am ales o friptura aromata din pulpele de fata langa o portie generoasa de legume.
Ingrediente pentru Miel aromat:
- pulpele din fata
- 1 kg cartofi noi
- 2 morcovi mari
- 10 rosii cherry
- sare
- piper negru macinat
- busuioc
- maghiran
- boia dulce
- cimbru
- 2 linguri ulei
- 300 ml vin rosu
- 3-4 catei de usturoi
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare pentru Miel aromat:
Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc,sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti. Turnam vinul in tava, acoperim tava cu folie si o dam la frigider pentru 24 h. Din cand in cand intoarcem pulpele.
Inainte de a pregati friptura scoatem tava din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Punem tava cu pulpele si vinul la cuptor la foc iute, nu inainte de a stropi cu uleiul. pana vinul se infierbanta.
Intre timp spalam, curatam cartofii,si ii taiem in jumatati, iar morcovii ii taiem rondele. Asezam legumele in jurul pulpelor, acoperim tava cu folie de aluminiu si reducem putin focul.
Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, apoi luam folia, si lasam pana scade zeama. Stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava.
Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam rosiile cherry.
Servim friptura presarata cu patrunjel verde cu sos de usturoi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu