Recent Posts

luni, 16 mai 2016

Ciorba de aripi de pui cu cartofi si iaurt

Ciorba de aripi de pui cu cartofi si iaurt

Ciorba de aripi de pui cu cartofi si iaurt
Imi plac ciorbele, in general, asa ca nu este zi in care sa nu mananc o ciorba.Si ca sa nu ma plictisesc,  combin ingredientele in fel si chip. Aceasta este o ciorba favorita, desi cartofii, in general nu prea imi plac.

Ingrediente pentru Ciorba de aripi de pui cu cartofi si iaurt:

  • 6 aripi de pui
  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras galben
  • 2 linguri ulei
  •  sare
  • piper negru  macinat
  • 1 legatura leustean
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr iaurt grecesc+pentru servit

 Mod de preparare pentru Ciorba de aripi de pui cu cartofi si iaurt:

 Taiem varfurile aripilor, eventual le parlim putin , daca mai au resturi de pene, le spalam bine si le scurgem.

Radem morcovul spalat si curatat un prealabil, pe razatoarea  mare. Tocam ceapa fin si ardeiul il taiem cubulete. Curatam cartofii si ii taiem in jumatati sau sferturi, in functie de cat sunt de mari.

In uleiul incins punem la calit morcovul ras.Amestecam usor, pana morcovul incepe sa se inmoaie si isi lasa culoarea in ulei. Adaugam ceapa, o lasam  sa se inmoaie usor, apoi punem aripile de pui. Le intoarcem pe toate partile, pana se albesc. Stingem cu apa calda, cat sa acopere aripile si inca de vreo 2-3 degete si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam cartofii si ardeiul gras, sare, piper si fierbem la foc mic pana carofii se inmoaie.Daca este nevoie mai completam cu apa calda.

Intr-un castron amestecam iaurtul cu galbenusurile si turnam in fir subtire zeama de ciorba peste  ele, amestecan continuu. Turnam amestecul  in ciorba, impreuna cu leusteanul tocat fin si lasam sa se infierbinte, fara a mai clocoti. Servim ciorba fierbinte cu surplus de iaurt.

Ciorba de aripi de pui cu cartofi si iaurt

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...