Recent Posts

sâmbătă, 12 martie 2016

Tocanita de porc

Tocanita de porc

Tocanita de porc

Imi place tare mult tocanita, indiferent ca e de porc, de pui sau de orice o fi.De data aceasta am incercat o varianta mai usoara, cu mai multe legume si pot sa spun ca a fost delicioasa.

Ingrediente pentru Tocanita de porc:

  • 400 gr pulpa de porc
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  •  150 gr mazare congelata
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr bulion
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • cimbru macinat
  • boia iute
  • patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pentru Tocanita de porc:

Spalam carnea , o scurgem si o taiem cubulete. O punem in uleiul incins si o lasam pana  se albeste pe toate partile. Intre timp curatam legumele si le spalam. Tocam ceapa fin, taiem morcovii rondele, iar cartofii ii taiem in cuburi mai maricele.Cand carnea s-a albit adaugam si ceapa si punem un capac. Amestecam ocazional pana ceapa incepe sa se inmoaie, apoi adaugam morcovii. Ii lasam cateva minute si stingem cu  apa calda cat sa acopere carnea si legumele. Punem capacul si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam cartofii , mazarea, cimbru si folie de dafin. Dupa 10 minute punem bulionul. Potrivim da sare si piper, adaugam boia iute, dupa gust. Lasam sa fiarba pana legumele s-au inmuiat si sosul a scazut. Servim tocanita fierbinte cu patrunjel verde presarat deasupra.
Tocanita de porc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...