Piept de pui cu spanac si cascaval
Pieptul de pui cred ca este iubit de toata lumea. In diverse variante gatit, pieptul de pui este de fiecare data o noua provocare.Si acum ca vine primavara(de fapt a venit), iar piata e plina de spanac zic sa profitam si sa le combinam.
Ingrediente pentru Piept de pui cu spanac si cascaval:
- 3 jumatati piept de pui
- 300 gr spanac proaspat
- 3 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- sare
- piper negru macinat
- nucsoara macinata
- 100 gr cascaval ras
Mod de preparare pentru Piept de pui cu spanac si cascaval:
Curatam bine spanacul, il spalam si il lsam la scurs.
Curatam bucatile de piept de pui de grasime,eventuale oase si cu ajutorul unui cutit ascutit crestam cate un buzunar.Presaram sare si piper in exteriorul pieptului de pui si in buzunaras.
Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei la incins. Adaugam usuroiul tocat fin, il lasam cateva secunde, apoi punem spanacul. Presaram sare, piper si un praf de nucsoara.Amestcam usor pana scade zeama.
Cu o lingura umplem buzunaresele formate cu spanac.Inchidem cu scobitori si asezam pieptul de pui intr-o tava. Stropim cu uleiul ramas si dam la cuptor. Cand pieptul de pui s-a albit scoatem tava si presaram pe pieptul de pui cacavalul ras. Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos. Servim pieptul de pui fierbinte cu o salata de primavara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu