Sos de cirese
Daca aveti prin congelator ceva cirese puteti pregati imediat un sos de cirese pe care sa il savurati cu o briosa , o negresa, o panna cotta de ciocolata sau un cheesecake .
Ingrediente pentru Sos de cirese:
- 400 gr cirese congelate(de preferat negre)
- 1-2 linguri zahar
- 70 ml vin rosu licoros
- 50 ml apa
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare pentru Sos de cirese:
Punem ciresele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si vinul si le lasam sa se decongeleze usor. Punem vasul la foc mic si il lasam sa dea cateva clocote. Dizolvam amidonul in apa si il turnam peste cirese amestecand continuu. Lasam sa mai fiarba 3-5 minute.Daca ciresele nu au lasat suficienta apa putem sa mai adaugam incat sosul sa iasa usor fluid, deoarece dupa racire se va mai ingrosa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu