Recent Posts

sâmbătă, 8 august 2015

Inghetata de dovleac

Inghetata de dovleac

Inghetata de dovleac

Ingrediente pentru Inghetata de dovleac:


  • 200 gr pulpa de dovleac taiata cubulete
  • 3 linguri de zahar
  • 30 gr unt
  • 200 ml apa
  • 1 lichior Amaretto
  • 3-4 pricomigdale
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml smantana de frisca

Mod de preparare pentru Inghetata de dovleac:

Topim untul intr-o craticioara si adaugam cubuletele de dovleac. Calim cateva minute, apoi adaugam zaharul. Lasam cateva minute, amestecan continuu, apoi adaugam apa si lichiorul. Acoperim cu un capac si fierbem pana dovleacul s-a inmuiat si apa a scazut.
Lasam dovleacul sa se raceasca, apoi il amestecam cu mascarponele, frisca batuta  si pricomigdalele sfaramate.
Punem amestecul intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam din cand in cand in inghetata.
Inghetata de dovleac



x

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...