Inghetata de dovleac
Ingrediente pentru Inghetata de dovleac:
- 200 gr pulpa de dovleac taiata cubulete
- 3 linguri de zahar
- 30 gr unt
- 200 ml apa
- 1 lichior Amaretto
- 3-4 pricomigdale
- 200 gr mascarpone
- 200 ml smantana de frisca
Mod de preparare pentru Inghetata de dovleac:
Topim untul intr-o craticioara si adaugam cubuletele de dovleac. Calim cateva minute, apoi adaugam zaharul. Lasam cateva minute, amestecan continuu, apoi adaugam apa si lichiorul. Acoperim cu un capac si fierbem pana dovleacul s-a inmuiat si apa a scazut.
Lasam dovleacul sa se raceasca, apoi il amestecam cu mascarponele, frisca batuta si pricomigdalele sfaramate.
Punem amestecul intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam din cand in cand in inghetata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu