Tarta cu ciocolata, branza si zmeura
Ingrediente pentru Tarta cu ciocolata, branza si zmeura:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- 1 ou
- 2 linguri cacao
- 1 lingura apa rece
- 1-2 linguri zahar pudra
- 500 gr branza
- 120 gr ciocolata
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 gr zmeura
Mod de preparare pentru Tarta cu ciocolata, branza si zmeura:
Pregatim mai intai aluatul de tarta.Framantam cu varful degetelor faina cu untul si cacao pana devin un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul pudra si oul si framantam rapid un aluat elastic. Daca este nevoie adaugam si apa foarte rece. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Intindem aluatul, tapetand fundul si peretii unei forme de tarta.Intepa aluatul cu furculita si il dam din nou la frigider pana se raceste.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem forma la cuptor pentru 10 minute.Daca vrem ca aluatul de pe pereti sa nu se lase putem aseza peste aluat o hartie de copt , apoi umplem cu faina orez sau fasole. Dupa 10 minute coatem hartia de copt si o mai asam 5 minute.
Intre timp pregatim crema. Topim ciocolata la microunde sau bain-marie si o amestecam cu 200 gr branza, 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar.
Restul de branza o mixam cu 300 gr zahar, zaharul vanilat si albusurile batute spuma tare.
Scoatem tarta de la cuptor, asezam amestecul de branza cu ciocolata, deasupra punem amestecul de branza cu albusuri.Asezam zmeura si dam tarta la cuptor.Lasam tarta pe gratarul din mijloc pana incepe sa se rumeneasca usor. Scoate tarta, o lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu