Publicat de
Ecaterina Mihaela
Bomboane Raffaello cu lapte condensat
Este prima data cand fac bomboane Raffaello acasa, dar cu siguranta nu si ultima ,caci sunt delicioase, se fac usor si pot inlocui migdala(la care eu sunt alergica, nu din alt motiv) cu orice altceva doresc.
Ingrediente pentru Bomboane Raffaello cu lapte condensat:
- 400 gr lapte condensat(400 ml lapte gras3,5%,400 gr zahar pudra din comert,1/2 pastaie de vanilie,40-50 gr unt gras)
- 250 gr nuca de cocos+50 grame
- merisoare hidratate in 50 ml vin de Porto
Mod de preparare pentru Bomboane Raffaello cu lapte condensat:
Punem merisoarele intr-un castron si turnam vinul. Acoperim cu o folie alimentara si dam castronul la microunde 1 minut. Lasam merisoarele sa se hidrateze, amestecand ocazional.
Amestecam laptele cu zaharul pudra, untul si pastaia de vanilie si le punem la foc iute intr-o craticioara pana la primul clocot. Dam focul la mic si fierbem 10-12 minute, amestecand continuu, pana obtinem o consistenta usor cremoasa.Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca(obtinem aproximativ 600 gr )
Punem 400 gr din laptele condensat racit intr-un castron si il amestecam cu nuca de cocos.Formam bilute cat mai egale,in mijloc punem cate 1-2 merisoare hidratate in vin.Dam bilutele prin nuca de cocos si le pastram la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu