Publicat de
Ecaterina Mihaela
Negresa marmorata
Ingrediente pentru Negresa marmorata:
- 250 gr unt
- 250 gr ciocolata neagra
- 250 gr zahar+50 gr
- 5 oua medii
- 50 gr faina+1 lingura
- 85 gr cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 gr crema de branza
Mod de preparare pentru Negresa marmorata:
Tocam fin 150 gr ciocolata , iar restul grosier.Punem ciocolata tocata fin intr-un bol si o topim la bain-marie sau in cuptorul cu microunde si o lasam sa se raceasca putin.
Punem untul si zaharul intr-un bol mai mare si le batem pana obtinem o crema lejera. Adaugam 4 oua , pe rand, amestecand bine dupa fiecare, appi incorporam faina cernuta, cacaua, praful de copt si putina sare. La final adaugam ciocolata topita si cea tocata grosier.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem branza intr-un bol si o amestecam cu oul ramas ,50 gr zahar si lingura de faina.Presaram gramajoare din acest amestec peste compozitia turnata anterior. Unim cele 2 compozitii cu ajutorul unei scobitori cumiscari ondulatorii. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30 de minute.
Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o portiona.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu