Publicat de
Ecaterina Mihaela
Tort cu vanilie si struguri
Ingrediente pentru Tort cu vanilie si struguri :
- blat:8 oua, 8 linguri zahar,8 linguri faina, un praf de sare
- sirop:400 ml apa,150 gr zahar, esenta de vanilie
- crema de vanilie:1 compot de struguri,1 plic budinca de vanilie,100 ml frisca batuta,1 plic de gelatina,3 linguri zahar
- crema de vin:3 galbenusuri,200 ml vin alb , dulce,3 linguri zahar,100 ml frisca batuta
- 3-4 linguri dulceata de visine
- decor:300 ml frisca batuta,boabele de struguri din compot,fulgi de migdale
Mod de preparare pentru Tort cu vanilie si struguri :
Incepem cu prepararea blatului . Separam ouale . Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile , omogenizam , apoi cernem faina deasupra. Amestecam usor cu o spatula . Turnam compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor pana trece proba scobitorii . Lasam blatul sa se raceasca si il taiem in 3 felii pe orizontala.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul cateva clocote, dam jos, punem esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Pentru crema de vanilie scurgem compotul de struguri si masuram lichidul (cam 350 ml)Punem siropul de la compot intr-o craticioara la foc impreuna cu zaharul.Hidratam gelatina in 2 linguri apa rece.Punem praful de budinca intr-un castronel, punem 2 linguri apa rece peste el si amestecam , apoi punem cate 1 lingura de sirop caldut(2 -3 linguri) Turnam praful de budinca dizolvat peste sirop si amestecam pana se ingroase .Dam jos craticioara , punem 1 lingura de budinca in gelatina , om,mogenizam , apoi turnam gelatina in crema . Amestecam bine si o lasam la racit, amestecand ocazional.Cand este racita, dar nu intarita punem frisca batuta spuma tare si omogenizam.
Insiropam feliile de blat de tort.Montam tortul in forma in care a fost copt blatul . Asezam prima felie de tort insiropata, pe care o ungem cu dulceata de visine mixata. Punem deasupra crema de vanilie, a doua felie de blat insiropat si dam la rece pana facem c e-a dea-a doua crema.
Pentru crema de vin frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Adaugam vinul caldutsi punem craticioara la foc mic. Amestecam pana crema se ingroase, fara a fierbe.
In acest timp punem la hidratat plicul de gelatina in 2 linguri apa rece. Dam crema jos, punem 1 lingura in gelatina hidratata, omogenizam, apoi turnam gelatina in crema.Amestecam bine si o lasam la racit . Cand este racit o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Punem crema peste blatul al doilea, iar deasupra asezam ultima felie de tort. Dam tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il imbracam in frisca si il ornam cu boabele de struguri din compot si cu fulgi de migdale usor prajiti pe o tigaie uscata.Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu