Publicat de
Ecaterina Mihaela
Piept de porc in zeama de varza
Ingrediente pentru Piept de porc in zeama de varza:
- 2-3 bucati piept de porc(cat mai slab)
- sare de sac
- piper boabe
- ienibahar boabe
- foi de dafin
- 2-3 capatani de usturoi
- boia de ardei(dulce, iute sau afumata,dupa gust)
- zeama de varza
Mod de preparare pentru Piept de porc in zeama de varza:
Punem bucatile de piept de porc intr-un vas adanc si le presaram din abundenta cu sare de sac. Punem piper, ienibahar,foi de dafin si cativa catei de usturoi si acoperim vasul cu un capac . Lasam vasul la rece pentru 4-5 zile. Intoarcam din cand in cand bucatile de carne in zeama lasata.
Scoatem bucatile de piept si le fierbem pe rand in zeama de varza impreuna ca boabe de piper, ienibahar si foi de dafin, pana se inmoaie bine .
Curatam 2 capatani de usturoi si le mixam bine cu putina zeama de varza in care au fiert bucatile de piept pana obtinem o pasta . Ungem bine bucatile de piept de porc cu pasta de usturoi si le lasam pe un tocator la rece pana a doua zi. Presam bine boia de ardei dulce, iute sau afumata, dupa gustul fiecaruia. Pastram sunca la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu