Supa dulce de malai cu dovleac
Ingrediente pentru Supa dulce de malai cu dovleac :
- 200 gr malai
- 1 l apte
- 500 ml apa
- 100 gr unt
- 3-4 linguri de zahar
- 300 gr dovleac placintar
- scortisoara macinata
Mod de preparare pentru Supa dulce de malai cu dovleac:
Curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem cubulete relativ egale. Punem cubuletele intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc usor.Intre timp punem apa la foc . Cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu. Dupa ce malaiul incepe sa fiarba cu clocot adaugam laptele caldut cate putin si lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, pana malaiul este fiert . Punem untul si zaharul si lasam sa fiarba. Adaugam lapte cat este nevoie pana obtinem consistenta unei supe creme.
Servim supa calda cu bucati de dovleac si putina scortisoara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu