Piept de pui cu mere si cidru
Ingrediente pentru Piept de pui cu mere si cidru :
- 1/2 piept de pui dezosat si fara piele
- 1 mar acrisor ferm
- unt cat o nuca
- 1 ceapa
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar brun
- 75 ml cidru sec
- 1-2 linguri smantana
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare pentru Piept de pui cu mere si cidru :
Tocam ceapa fin, iar merele se taiem in 4, scoatem cotorul, apoi le taiem felii cu tot cu coaja.In tigaia incins topim untul si o lingurita de ulei de masline.Adaugam ceapa si o calim la foc mic pana se inmoaie bine. Adaugam feliile de mar si presaram zaharul brun. Le lasam pana se inmoaie bine pe ambele fete.
Cu o paleta scoatem ceapa si merele pe o farfurie. Adaugam putin ulei de masline si punem la prajit pieptul de pui , pe care l-am sarat si piperat anterior.Intoarcem pieptul pe ambele fete pana se rumeneste usor, apoi stingem cu cidru. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam smantana, sare si piper dupa gust.Se readuce ceapa si merele in tigaie sa se incinte pentru cateva minute, fara a mai fierbe.
Se servesc cu orez fiert sau cartofi copti.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu