Croissante cu gem de caise
Ingrediente pentru Croissante cu gem de caise:
- 385 gr faina alba+pentru presarat masa de lucru
- 3 lingurite drojdie uscata
- 100 ml apa calduta
- 100 ml lapte caldut
- 70 gr zahar
- 200 gr unt+3 linguri unt topit
- 1 lingurita sare
- gem de caise
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare pentru Croissante cu gem de caise:
Punem la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem.Amestecam faina cu sarea si drojdia.
Turnam laptele si framantam un aluat elastic si fin la atingere pe care il lasam la crescut 20 de minute.
Intre timp punem untul intre 2 folii de plastic si il intindem cu sucitorul in forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 7-8 mm. Il punem pe o tava si il dam la rece.
Intindem aluatul crescut intr-un dreptunghi. Asezam la mijloc untul si aducem marginile exterioare peste unt. Infainam masa de lucru si intindem aluatul pe lungime. Intindem cu sucitorul un dreptunghi pe care il pliem in 3, aducand marginile de sus si jos spre mijloc, apoi punem aluatul pe o tava si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute. Repetam operatia de 3 ori. Dupa fiecare operatie aluatul isi va mari volumul.
Dupa ultimul interval de dospire intindem putin foaia si o taiem in 2-3 parti.Pe fiecare in parte o intindem in strat subtire si o taiem in triunghiuri cat mai egale.
Asezam care o lingurita de gem la baza triunghiului si rulam spre varf.
E de preferat sa facem croissantele mai mari sau sa punem mai putin gem pentru a nu se prelinge in timpul coacerii.
Asezam croissantele intr-o tava pe hartie de copt , cu spatiu intre ele si le lasam sa creasca. Le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
1 comentarii:
Ce frumusele sunt! Perfecte pentru micul dejun ;)
Trimiteți un comentariu