Chec cu lamaie
Ingrediente pentru Chec cu lamaie:
- 200 gr faina
- 150 gr zahar
- 4 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 100 gr unt
- 1 lamaie
- glazura(1 albus,100 gr zahar pudra, sucul unei jumatati de lamaie si coaja rasa, esenta de vanilie)
Mod de preparare pentru Chec cu lamaie:
Topim untul la microunde la temperatura mica.Radem lamaia si stoarcem zeama.Separat amestecam faina, zaharul si praful de copt. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja rasa si sucul de lamaie. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul preincalzit pana checul se rumeneste frumos.Scoatem checul si il lasam sa se raceasca.Pentru glazura amestecam ingredientele intr-un vas la bain-marie cam 3 minute. Dam vasul jos si amestecam in continuare pana se obtine o pasta omogena care se toarna pe chec. Lasam sa se raceasca glazura inainte de servire.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu