Publicat de
Ecaterina Mihaela
Sfecla umpluta cu nuci
Pentru ca suntem in plin post,
dar totusi avem nevoie de mancare sanatoasa si satioasa m-am gandit sa fac aceasta reteta, pe care nu o mai facusem de ceva vreme. Sfecla umpluta cu nuci, ratuste sau ratisoare cum se mai numesc in Oltenia este o reteta veche plina de savoare .
Ingrediente pentru Sfecla umpluta cu nuci:
- 5 sfecle rosii mici si rotunde
- bors sau zeama de varza
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 300 gr nuci macinate
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare pentru Sfecla umpluta cu nuci:
Spalam bine sfeclele si le curatam.Punem sfeclele cu apa cat sa le acopere la fiert.Fierbem separat borsul sau zeama de varza pentru cateva minute, apoi, cand sfeclele sunt fierte de jumatate,adaugam borsul peste sfecle si fierbem pana se inmoaie.Scoatem sfeclele,le lasam sa se racoreasca putin, le taiem deasupra un capac si cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul cu grija, pastrand margini de 0,5 cm.Tocam ceapa fin si o punen la calit in uleiul incins. Adaugam putina sare si o lasam pana se inmoaie. Cand este gata oprim focul, punem nuca macinata si piper macinat si omogenizam. Umplem sfeclele cu acest amestec, apoi le punem capacele.(avem grija sa ne ramana putin amestec de ceapa si nuci).Radem sfecla pe care am scos-o din mijloc.O amestecam cu restul de nuci si ceapa, punem putina zeama ramasa de sfecle.Turnam sosul intr-o tava, asezam sfeclele si dam tava la cuptor pentru 20-30 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu