Recent Posts

marți, 11 noiembrie 2014

Cotlet de porc in bere

Cotlet de porc in bere


Cotlet de porc in bere
Nu a venit  Craciunul , dar m-am gandit ca ar trebui sa fac o repetitie inainte , mai ales ca de mult tanjeam  dupa  o bucata mare de cotlet de porc .

Ingrediente pentru Cotlet de porc in bere :

  • 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
  • 500 ml bere
  • condimente dupa gust (piper negru , ienibahar , cimbru , foi de dafin , rozmarin , 1 capatana usturoi , rozmarin uscat , ghimbir pudra  , boia dulce ,sare de mare )
  • salata de varza rosie (1/2 varza rosie , 2 mere acrisoare , o mana nuci , sare , piper macinat , 1 lingura ulei de masline,  otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust )

Mod de preparare pentru Cotlet de porc in bere :

Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte  .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea.  Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand  ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .
Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit  pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi  scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .
Servim friptura langa o salata de varza .
Pentru salata tocam varza fin,  presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .
Cotlet de porc in bere


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...