Cotlet de porc in bere
Nu a venit Craciunul , dar m-am gandit ca ar trebui sa fac o repetitie inainte , mai ales ca de mult tanjeam dupa o bucata mare de cotlet de porc .
Ingrediente pentru Cotlet de porc in bere :
- 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
- 500 ml bere
- condimente dupa gust (piper negru , ienibahar , cimbru , foi de dafin , rozmarin , 1 capatana usturoi , rozmarin uscat , ghimbir pudra , boia dulce ,sare de mare )
- salata de varza rosie (1/2 varza rosie , 2 mere acrisoare , o mana nuci , sare , piper macinat , 1 lingura ulei de masline, otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust )
Mod de preparare pentru Cotlet de porc in bere :
Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea. Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .
Servim friptura langa o salata de varza .
Pentru salata tocam varza fin, presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu