Rulada cu gem de caise
Ce poate fi mai simplu si mai bun decat o rulada cu gem de casa?Nu mancasem rulada de cativa ani buni , asa ca azi m-am hotarat sa fac una . Mai intai mi-au trecut prin cap o mie de variante de creme , dar parca as fi vrut ceva mai simplu . Si simplu a fost . Un borcan de gem de caise , dulce-acrisor si aromat a fost alegerea perfecta .Ingrediente pentru Rulada cu gem de caise :
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- un praf de sare
- 1 borcan gem de caise
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat
Mod de preparare pentru Rulada cu gem de caise :
Separam albusurile de galbenusuri .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase .Adaugam galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la cuptorul preincalzit 10-12 minute , pana incepe sa se rumeneasca usor . Scoatem tava . Rasturnam foaia pe o alta hartie de copt si o rulam .O lasam 2-3 minute , apoi o derulam si desprindem cu grija hartia pe care a fost coapta . Ungem cu gem de caise si o rulam din nou . O lasam sa se raceasca , apoi presaram zahar pudra si o portionam .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu