Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita
Ingrediente pentru Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita :
- 150 gr orez de risotto(arborio)
- 2 sfecle rosii medii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper macinat
- 100 ml vin alb
- hrean proaspat ras
- 150 gr iaurt
- 2 foi de dafin
- 600 gr pulpa de vita
Mod de preparare pentru Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita :
Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul s-a inmuiat bine si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .
Taiem pulpa in felii mai grosute pe care le punem la fiert cu apa si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare si lasam sa sece bine .
Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet.
Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de hrean .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu