Cornete surpriza
Ingrediente pentru Cornete surpriza :
- 12 cornete de inghetata cu fundul plat
- 1 conserva de ananas
- 250 gr faina
- 50 gr fulgi de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 125 gr zahar
- 80 ml ulei
- 200 ml lapte batut
- 1 plic zahar vanilat
- inghetata de ananas(1 conserva ananas , 100 ml frisca )
- frunze de menta
Mod de preparare pentru Cornete surpriza :
Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam .Separat batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .
Scurgem 150 gr ananas din conserva si il taiem mai marunt .
Adaugam ananasul si omogenizam .
Punem compozitia in cornete(3/4 din cornet)
Asezam cornetele pe o tava de briose si o dam la cuptor pentru 25-30 de minute .(pana se rumenesc usor)
Scoatem tava si lasam briosele sa se raceasca .
Pentru unghetata mixam continutul unei conserve de ananas . Batem frisca , o amestecam cu ananasul mixat si turnam amestecul in masina de inghetata (daca nu avem masina de inghetata punem la congelator pentru cateva ore , amestecand din cand in cand )
Ornam briosele racite cu cate o cupa de inghetata , o bucata de ananas si frunze de menta !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu