Varza dulce cu pulpe de rata
Tocmai am cumparat o rata , caci nu mai mancasem de multa vreme , iar primul lucru la care m-am gandit a fost aceasta reteta .Delicioasa !
Ingrediente pentru Varza dulce cu pulpe de rata :
- 2 pulpe de rata
- 1 varza potrivita (1 kg)
- 1 ceapa
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri ulei (puteti adauga si grasime de la rata )
- sare
- piper macinat
- boia iute
- 300 ml bulion
- 1 legatura marar verde
- 1 crenguta cimbru
- 2 foi de dafin
Mod de preparare pentru Varza dulce cu pulpe de rata :
Mai intai curatam varza de primele frunze , o spalam , o scurgem si o tocam fin . Presaram putina sare peste ea si o amestecam bine ( cu mana) pana se inmoaie .Punem pulpele la prajit in uleiul incins . Le lasam pana se albesc bine pe toate partile , fara a se rumeni prea tare , apoi le scoatem pe o farfurie .
Tocam ceapa fin intre timp si o punem la calit in uleiul ramas de la pulpe . Cand ceapa a devenit translucida adaugam ardeiul gras , apoi varza .Amestecam ocazional .Tinem pe foc cam 10 minute , pana varza incepe sa se inmoaie si sa scada .
Adaugam bulionul,piper macinat , boiaua , frunzele de dafin si cimbru si amestecam bine .
Punem deasupra pulpele de rata si dam vasul la cuptor pana scade bine zeama si pulpele se rumenesc usor .
La final adaugam mararul tocat fin pentru un plus de aroma .
Daca pulpele de rata nu sunt asa fragede asezati-le sub varza pentru a se inmuia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu