Tort cu crema de sampanie si mascarpone
Ingrediente Tort cu sampanie si mascarpone
- blat:4 oua,6 linguri zahar , 2 linguri margarina lichida , 1 lingura cacao , 4 linguri faina,5 gr praf de copt
- crema :250 gr mascarpone , 6 galbenusuri , 120 gr zahar ,150 ml sampanie de piersici , 200 ml frisca lichida
- sirop :200 ml apa , 1 lingura zahar , 2 lingurite cafea instant
- decor :1 lingurita cafea instant +frunze de menta
Mod de preparare Tort cu sampanie si mascarpone :
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu margarina , omogenigam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt .Amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare , apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata .Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii .Cand este gata scoatem blatul , il lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua parti egale , pe orizontala.
Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si amestecam pana compozitia se albeste si isi dubleaza volumul . Punem sampania , amestecand pana la omogenizare , apoi punem vasul la foc mic . Amestecam usor pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos vasul , il lasam sa se racoreasca usor , apoi punem mascarponele si amestecam iute pana compozitia se omogenizeaza . Batem frisca spuma tare si o adaugam la crema de mascarpone racita . Mixam pana compozitia devine pufoasa .
Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul . Cand zaharul s-a topit oprimm focul si adauga cafeaua . Lasam sa se raceasca .
Intre blaturile insiropate punem trei sferturi din crema , apoi cu restul de crema ornam tortul . Decoram tortul cu cafea instant si frunze de menta .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu