Tarta cu mascarpone si lemon curd
Asadar sa trecem la treaba ...
Ingrediente:
- blat:3 albusuri, 4 linguri zahar ,1 lingura cacao , 2 linguri faina , esenta de vanilie , 1 lingura unt topit la temperatura camerei+pentru uns tava
- crema de lamaie (lemon curd):3 galbenusuri , 1 ou intreg ,150 gr zahar , 75 ml zeama de lamaie ,1 lingurita coaja rasa de lamaie,70 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1/2 conserva ananas bucati Sun Food
- 1 banana coapta (sa nu fie neagra)
- 1 portocala
- zeama de la 1/2 de portocala
- 1/2 de rodie
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam esenta de vanilie si untul topit , omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao . Amestecam cu o spatula usor , e jos in sus , apoi turnam compozitia intr-o forma de tarta cu bordura unsa cu unt . Dam la cuptor pana incepe sa se desprinda usor de pe marginea formei . Rasturnam blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca , apoi il punem pe platou .Pentru crema de lamaie punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu si amestecam continuu la foc mic pana compozitia incepe sa se ingroase , fara a fierbe .Pentru mai multa siguranta putem pregati crema la bain-marie .
Lasam crema sa se raceasca .
Batem frisca de la frigider spuma tare .
Mixam mascarponele cu zaharul pudra pana devine pufos , apoi amestecam cele doua compozitii .
Punem crema de lamaie peste crema cu mascarpone , amestecand usor , fara a omogeniza .
Punem jumatate din crema in golul de la tarta .
Portocala o decojim , desfacem fellile , pe care le scoatem din pielite si le taiem cubulete mici .
Taiem banana in jumatate pe lungime , apoi taiem felii subtiri . Turnam zeama de portocala peste feliile de banane
Scurgem ananasul din conserva si il taiem cubulete mici .
Presaram deasupra cremei ananasul , portocalele si bananele fara zeama de portocale .
Toate bune si frumoase . Tarta a fost delicioasa , am mancat-o deja aproape toata . Singura problema a aparut seara , cand vroiam sa scriu reteta si sa o pun la concurs . Am intrat din nou sa citesc regulamentul si surpriza : uitasem sa pun biletul cu concursul . Norocul meu ca m-am hotarat sa (re)citesc regulametul azi , cand totusi am mai avut ce poza . Maine era deja prea tarziu ...Trebuia sa o iau de la capat .Nu ca mi-ar fi displacut ... , dar totusi ,am alt plan cu ananasul ramas .
2 comentarii:
Ce fruimos arata si cred ca e un deliciu! Multa bafta la concurs!
Multumesc , Paula ! A fost un deliciu , intr-adevar .
Trimiteți un comentariu